Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Comber z królika z suską sechlońską

Składniki

  • comber króliczy – 1 szt.
  • suska sechlońska bez pestek – 200 g
  • słonina – 100 g
  • masło – 50 g
  • wino wytrawne – 350 ml
  • kminek – 1 łyżka
  • sól, pieprz

 

Wykonanie

  1. Comber opłukać, osuszyć, nadziać słoniną, oprószyć pieprzem i solą.
  2. Śliwki umyć, do każdej włożyć odrobinę kminku, zalać winem i gotować przez 5 minut.
  3. Comber polać roztopionym masłem i piec w temp. 200°C przez 30 minut.
  4. Gdy mięso się zarumieni, polewać winem i powstałym sosem.
  5. Po upieczeniu wyjąć comber z brytfanny, a do pozostałego sosu dodać wino ze śliwkami i zagotować.
  6. Comber pokroić w paski, przybrać śliwkami i polać sosem.


← Powrót do listy przepisów

STOWARZYSZENIE PRODUCENTÓW OWOCÓW I WARZYW W UJANOWICACH


Kontakt z namiNasza oferta

KONTAKT