Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”
Comber z królika z suską sechlońską
Składniki
- comber króliczy – 1 szt.
- suska sechlońska bez pestek – 200 g
- słonina – 100 g
- masło – 50 g
- wino wytrawne – 350 ml
- kminek – 1 łyżka
- sól, pieprz
Wykonanie
- Comber opłukać, osuszyć, nadziać słoniną, oprószyć pieprzem i solą.
- Śliwki umyć, do każdej włożyć odrobinę kminku, zalać winem i gotować przez 5 minut.
- Comber polać roztopionym masłem i piec w temp. 200°C przez 30 minut.
- Gdy mięso się zarumieni, polewać winem i powstałym sosem.
- Po upieczeniu wyjąć comber z brytfanny, a do pozostałego sosu dodać wino ze śliwkami i zagotować.
- Comber pokroić w paski, przybrać śliwkami i polać sosem.