Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Warzywa z kurczakiem i suską sechlońską

Składniki

  • pierś z kurczaka – 1 szt.
  • ryż – 1 op.
  • marchew – 50 g
  • cebula – 50 g
  • pieczarki – 50 g
  • papryka – 50 g
  • suska sechlońska – 50 g
  • czosnek – 1 ząbek
  • olej – 0,5 szkl.
  • sos sojowy
  • sól, pieprz

 

Wykonanie

  1. Filet z kurczaka umyć, odsączyć, pokroić w paski i oprószyć pieprzem i solą.
  2. Śliwki pokroić na ćwiartki.
  3. Warzywa pokroić w paski i usmażyć na rozgrzanym oleju, odsączyć.
  4. Filety smażyć na oliwie z czosnkiem.
  5. Po ok. 5 minutach dodać warzywa i śliwki.
  6. Ryż ugotować w osolonej wodzie, podawać osobno lub wymieszany z warzywami, śliwką i kurczakiem.


← Powrót do listy przepisów

STOWARZYSZENIE PRODUCENTÓW OWOCÓW I WARZYW W UJANOWICACH


Kontakt z namiNasza oferta

KONTAKT