Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Sechloński jeż

Składniki

  • margaryna – 120 g
  • cukier – 100 g
  • kakao – 2 łyżki
  • suska sechlońska – 1 op.
  • miód – 1 łyżka
  • cukier wanilinowy – 1 op.
  • jabłko – 1 szt.

 

Wykonanie

  1. Śliwki wydrylować, włożyć do rondelka, podlać odrobiną wody.
  2. Dodać miód oraz cukier wanilinowy i gotować przez 10 minut. Ostudzić.
  3. Margarynę, cukier i kakao podgrzać, nie doprowadzając do zagotowania.
  4. Jeżeli polewa się oddziela, dodać kilka kropel gorącej wody i mieszać do połączenia się składników w jednolitą masę.
  5. Ostudzone śliwki nadziewać na wykałaczki i zanurzać w polewie.
  6. Wykałaczki ze śliwkami w czekoladzie wbić w jabłko.


← Powrót do listy przepisów

STOWARZYSZENIE PRODUCENTÓW OWOCÓW I WARZYW W UJANOWICACH


Kontakt z namiNasza oferta

KONTAKT