Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Rogaliki nadziewane powidłem z suski sechlońskiej

Składniki

  • mąka – ½ kg
  • ser biały – ½ kg
  • margaryna – ½ kg
  • powidła z suski sechlońskiej

 

Wykonanie

  1. Ser biały przepuścić przez maszynkę, dodać mąkę i margarynę.
  2. Wyrobić ciasto.
  3. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na trójkąty.
  4. Każdy trójkąt nadziać powidłem i uformować rogaliki.
  5. Rogaliki ułożyć na blaszce i piec w temp. 180°C przez ok. 20 minut do złotego koloru.
  6. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


← Powrót do listy przepisów

STOWARZYSZENIE PRODUCENTÓW OWOCÓW I WARZYW W UJANOWICACH


Kontakt z namiNasza oferta

KONTAKT