Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Aktualności

Smaki Dziedzictwa

Relacja z wydarzenia Smaki Dziedzictwa - 19.09.2021

W dniu 19 września 2021 roku Stowarzyszenie Producentów Owoców i Warzyw w Ujanowicach wzięło udział w wydarzeniu Smaki Dziedzictwa zorganizowanym w Skansenie na Jędrzejówce w Laskowej. Udział w tym wydarzeniu został zorganizowany w związku z realizacją operacji: „Promocja i udostępnianie produktu lokalnego – suski sechlońskiej podczas wyjazdów i targów” współfinansowanej ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.2 „Wparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego PROW 2014-2020, za pośrednictwem Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Przyjazna Ziemia Limanowska”. Podczas wydarzenia Stowarzyszenie reklamowało suskę sechlońską jako produkt lokalny, poprzez materiały reklamowe zakupione ze środków, które uzyskało realizując wyżej wymienioną operację, tj.: ulotki informacyjne, rollupy, trybunka, torby papierowe, słoiczki degustacyjne, krówki reklamowe, polary i bezrękawniki.

Suska sechlońska cieszyła się bardzo dużym zainteresowaniem wśród gości biorących udział w wydarzeniu Smaki Dziedzictwa. Zwiedzający chętnie degustowali suskę i zachwycali się jej smakiem i aromatem.

 

 

Relacja z wydarzenia „Beskidzkie Rytmy i Smaki” - 05.09.2021

 

W dniu 5 września 2021 roku Stowarzyszenie Producentów Owoców i Warzyw w Ujanowicach wzięło udział w wydarzeniu „Beskidzkie Rytmy i Smaki” zorganizowanym przez Limanowski Dom Kultury. Udział w tym wydarzeniu został zorganizowany w związku z realizacją operacji: „Promocja i udostępnianie produktu lokalnego – suski sechlońskiej podczas wyjazdów i targów” współfinansowanej ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.2 „Wparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego PROW 2014-2020, za pośrednictwem Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Przyjazna Ziemia Limanowska”. Podczas wydarzenia Stowarzyszenie reklamowało suskę sechlońską jako produkt lokalny, poprzez materiały reklamowe zakupione ze środków, które uzyskało realizując wyżej wymienioną operację, tj.: ulotki informacyjne, rollupy, trybunka, torby papierowe, słoiczki degustacyjne, krówki reklamowe, polary i bezrękawniki.

Suska sechlońska cieszyła się bardzo dużym zainteresowaniem wśród gości biorących udział w wydarzeniu „Beskidzkie Rytmy i Smaki”.

 

 

 

Relacja z Dożynek Gminnych 15.08.2021 r.

W dniu 15 sierpnia 2021 roku Stowarzyszenie Producentów Owoców i Warzyw w Ujanowicach wzięło udział w Dożynkach Gminnych, który odbyły się w miejscowości Jaworzna. Udział Stowarzyszenia w Dożynkach został zorganizowany w związku z realizacją operacji: „Promocja i udostępnianie produktu lokalnego – suski sechlońskiej podczas wyjazdów i targów” współfinansowanej ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.2 „Wparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego PROW 2014-2020, za pośrednictwem Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Przyjazna Ziemia Limanowska”. Podczas Dożynek Gminnych Stowarzyszenie reklamowało „suskę sechlońską” poprzez rozdawanie ulotek reklamowych, słoiczków degustacyjnych i pozostałych materiałów reklamowych uzyskanych dzięki realizacji wyżej wymienionej operacji.

Relacja z Festiwalu Smaku w Grucznie 21-22.08.2021

 

W dniach 21-22 sierpnia 2021 roku Stowarzyszenie Producentów Owoców i Warzyw w Ujanowicach wzięło udział w Festiwalu Smaku w Grucznie na stoisku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Wyjazd na Festiwal został zorganizowany w związku z realizacją operacji: „Promocja i udostępnianie produktu lokalnego – suski sechlońskiej podczas wyjazdów i targów” współfinansowanej ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.2 „Wparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego PROW 2014-2020, za pośrednictwem Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Przyjazna Ziemia Limanowska”. Na Festiwal Smaku w Grucznie Stowarzyszenie zabrało materiały reklamowe promujące „suskę sechlońską”, zakupione ze środków, które uzyskało realizując wyżej wymienioną operację, tj.: ulotki informacyjne, rollupy, trybunka, torby papierowe, słoiczki degustacyjne, krówki reklamowe, polary i bezrękawniki. Z tych samych środków zapewnione zostały noclegi oraz transport dla przedstawicieli Stowarzyszenia, którzy wzięli udział w Festiwalu.

Podczas Festiwalu Smaku śliwka „suska sechlońska” cieszyła się bardzo dużym zainteresowaniem wśród uczestników. Wielu spośród obecnych tam zwiedzających chętnie słuchało naszych Wystawców, którzy opowiadali
o procesie produkcji „suski sechlońskiej” i sposobie suszenia w tradycyjnych sechlońskich suszarniach.

 

 

1 2 3 >

STOWARZYSZENIE PRODUCENTÓW OWOCÓW I WARZYW W UJANOWICACH


Kontakt z namiNasza oferta

KONTAKT